Helgkurser: Dessa kurser börjar fredag kväll kl. 18.00-21.00 med introduktion, meditation och val av mönster samt överföring av mönstret  till duk eller skapande av eget mönster på duken med lämpliga redskap för den som önskar.

Lördagen startar 9.30 med samling. Sedan målar vi till 18.00.

Söndagen  målar vi vidare och kursen avslutas med att vi delar våra upplevelser och mandalas tillsammans i en cirkel till kl.17.00. Under hela kursen finns möjlighet att få personlig vägledning av kursledarna.


Kursledare: Erik & Ann-Marie Grind


Helgkurser  och våren 2020


Lund                 20 - 22 mars     Hälsans Hus


Skövde                30 April - 3 maj    Rosa Huset


Köpenhamn        25 - 27   maj         Kosmos Center

Sommarkurser 2020

Stensunds Folkhögskola

   

21 - 26 juni    

2 - 7 augusti
   För mer information, nyhetsbrev och anmälan hör av dig till Erik el. Ann-Marie Grind   070-5912378 eller 073-5251554

e-post: erik.grind@telia.com 

                          

Skapa ditt eget mandala


Välkommen att skapa ditt eget unika mandala.  Vi visar hur du enkelt kan komma igång och skapa ett färgrikt och personligt mandala som en inspirerande  symbol för ditt inre. Genom guidade meditationer kontaktar vi den kreativa källan inom oss. Mandalamålning kan göras enbart för glädjen och tillfredsställelsen i att med färg och form skapa ett vackert och harmoniskt konstverk. Det kan också vara ett redskap för djupt helande, ett sätt att komma närmare vårt eget unika centrum. Vi skapar tillsammans en cirkel där vi ges utrymme att dela tankar, känslor och reflektioner som dyker upp under målandet.  Kursen är öppen för alla, med eller utan erfarenhet av målning.

Några intryck från kursdeltagare:


Stort, varmt och innerligt tack till er för en underbar målarhelg!!! Ni är fantastiskt bra på att ha sådana här kurser!!! Ni kompletterar varandra så fint och Erik, va´enormt bra du leder meditationer och det du säger i anslutning till dem samt före, efter och under rundorna. 

Maria Norell


Tack för en upplevelserik helg i Stockholm!
Nu hänger tavlan på sin plats och glittrar mot oss här hemma.

Det har varit en trevlig upplevelse, trots att jag åkte med blandade känslor (en nära anhörig hade gått bort nyligen och begravdes i Samarkand samma helg).

Känslor, färger, meditation, klarhet och flöjten har hjälpt mycket att lyfta själen. Tack för den medicinen!

Kursen var uppskattad och det var fint med avslappnade stämningen och din och Ann-Maries vägledning under skapelseprocessen.
Tack också för att du är så fantastiskt lyhörd och anpassar med nya tips på metoder som lämpar sig bättre för "de otåliga".

Jag har velat gå på era kursen i snart fyra år, men tillfälle har inte funnits eller getts. Men nu blev det som en present till mig själv, när ni hade tillfället i Stockholm.

Ditt livsmotto ringer i mitt huvud om och om igen;
"Att vara till glädje och inspiration för andra", det väcker en nygammal tanke hos mig.
Att våga utvecklas åt sitt eget håll, våga förverkliga sina stora och små drömmar.

Så, TACK Erik och Ann-Marie för all inspiration!

Kramar i tusen,
Nafisa

Tack för en underbar helg i Vadstena ! Allt var verkligen 10 poäng ! Lokalen, miljön, maten, NI, övriga deltagare, kursen.

Jag är helt kär i min mandala, tycker den blir vackrare och vackrare ju mer jag ser på den! 

Anna-Karin Johansson


Vill bara än en gång tacka för en helt underbar helg...är inte helt lätt att finna orden när man sitter efteråt och reflekterar med alla härliga människor men VET att jag har njutit av varenda sekund...av arbetet med själva målningen..den fantastiska process som bara tillåts äga rum om man släpper taget lite...och naturligtvis av eran smittande glädje... ni fick oss verkligen att känna att ni var glada att just VI var där...det är fantastiskt bra jobbat...sen att ni skulle behövt klona er på slutet det är ju så det blir...vi var ju ivriga som femåringar...och det var helt superhärligt...Sen är jag väldigt glad att jag fått möta dessa olika människor från alla delar av landet...vilket gäng!!! 

Anneli Bäckman


Tack ska ni ha för en trevlig, rolig, givande och generös målarhelg. Det var så härligt att få uppleva processen med att måla mandala och det gav så mycket mer än jag förväntat mig. En trevlig stämning med glada och inspirerande deltagare och förståss kursledare förhöjde det hela. Nu strålar guld-mandalan i vardagsrummet. Bladguldet har en otrolig lyskraft. Lite senare och mer mörkt, börjar i stället glitterguldet att gnistra. Och på den andra blinkar de små "diamanterna" glatt i ring. Jag är så nöjd och uppfylld av skaparglädjen.

Lena Neupane


Tack för den mycket givande kursen i somras utanför Falun! Jag fick så mycket lugn och ro och även mycket känslor som svallade under detta underbara kurstillfälle. Det skapades så många undersköna tavlor under kursen och jag har målat mera efter kursen. Det är

så skönt att få skapa i färg och även att piffa till tavlorna på slutet är jätteroligt.

Jag har fått så mycket positiv energi av er, kursdeltagarna och av själva målandet. Det känns verkligen som vi får kontakt med högre krafter när vi samlas och målar i grupp. Jag uppskattar verkligen att få meditera under kurserna.

Pia Johansson


Jag har flera gånger mediterat till min mandala, den ger både ro och kraft till förändring. Precis det jag önskar.

Karin Arvidsson


Jag blir alltid så glad när jag kommer till en kurs där pedagogiken passar mig perfekt. Och det gör den när jag får den nödvändiga informationen för att kunna sätta igång att arbeta själv, och sedan har tillfälle att fråga och få personlig vägledning när jag behöver det för att komma vidare. Precis så upplevde jag undervisningen under mandalamålningskursen!

Så var det väldigt inspirerande att arbeta tillsammans i en meditativ och harmonisk atmosfär, där alla var fokuserade på sin egen skapande process, men i en känsla av gemenskap. Jag upplever en speciell glädje när jag är tillsammans med människor på det sättet.

Inger Stål


:-) Tack för en helt underbar kurs....helt oförglömlig...och helt underbar! Tänk att jag gjorde en så vacker tavla, fattar inte riktigt hur det gick till?

Anna Berg


Vill bara tacka för en fantastisk helg med nya insikter,  intryck och härliga människor.Nya intryck och ideer blir det i min konst.

Lena Hecksher


Vilken kreativitet och vilka fantastiska målningar vi skapat!

Maya Simson


Tusen tack för att ni öppnat mina ögon för mandalans värld! en helt ny värld att upptäcka.

Jag är fortfarande lika förtjust i min mandala och tror att jag funnit platsen den skall få vara på.

Ingmarie Borg


Jag vill tacka er båda för en underbar kurs i Kalmar i helgen. Det har verkligen varit fantastiska dagar med härliga människor och så mycket sprudlande kreativitet! Jag tycker att ni var underbara kursledare och jag är glad över att få ha träffat er. Jag har blivit inspirerad att fortsätta med mandalamålning på mer än ett sätt. Just idag har jag skaffat en del material och böcker för att gå vidare med.

Ann-Charlotte Magnusson


Hej Erik och Ann-Marie!!Tack för en mycket fin helg.

Så här är det:Jag är stolt över min Mandala. Den gör mig glad. Den har fått en framträdande plats i sovrummet. Den finns hos mig på jobbet. Den förändras mellan varje gång jag tittar på den. Den förändras under tiden jag tittar på den.

Den lever. Den är obändig. Den heter "Livsljusets mäktiga kraft", "The powerful force of lifelight".Den har hittat sin egen musik: Vangelis 1492 Conquest of paradise

Tack!!! Med ljus och värme,

Conny Petersson


What a lot of

beautiful mandalas we created together - seems almost unbelievable for just

three days' work...

Isa Hesse


I had a wonderful mandala experience and the great pleasure of meeting all of you.  I truly came home with a feeling of serenity and joy and knowing I have made new friends.

Wanda Majourau
För att se fler bilder från våra kurser klicka på

gruppbilden

till höger