Helgkurser: Dessa kurser börjar fredag kväll kl. 18.00-21.00 med introduktion, meditation och val av mönster samt överföring av mönstret  till duk eller skapande av eget mönster på duken med lämpliga redskap för den som önskar.

Lördagen startar 9.30 med samling. Sedan målar vi till 18.00.

Söndagen  målar vi vidare och kursen avslutas med att vi delar våra upplevelser och mandalas tillsammans i en cirkel till kl.17.00. Under hela kursen finns möjlighet att få personlig vägledning av kursledarna.


Kursledare: Erik och Ann-Marie Grind


Våren 2024


Skövde 19-21 april

Lokal Rosa huset, Kurskostnad inklusive material, 2.500 kr


Anmälan skickas till: erikgrind@icloud.com

                  För information, nyhetsbrev och anmälan, hör av dig till Erik el. Ann-Marie Grind 070-5912378 eller 073-5251554  eller med e-post till: erik.grind@telia.com 

 

                        Skapa ditt eget mandala


Sommarkurs på Stensunds Folkhögskola vecka 28


Måla Mandala från morgon till kväll, meditationer, vacker skärgårdsnatur, sköna bad och fin gemenskap med likasinnade i fem härliga sommardagar. Kan det bli bättre?


Sommarkursen på Stensunds folkhögskola är i år vecka 28, 8-12 juli.


Kursavgift 6500 kr inklusive helpension.

Kursledare: Erik Grind


Allt material, 2 uppspända canvasdukar, penselset, fäger mm ingår, till en kostnad av 500 kr. Om du har frågor kring kursinnehållet hör av dig till Erik på erikgrind@icloud.com


Mer info om sommarkurserna finner du på folkhögskolans hemsida www.stensund.se


För anmälan och praktiska frågor vänd dig till folkhögskolan på stensund@stensund.se

Telefon 0156-532 00


Välkommen att skapa ditt eget unika mandala.  Vi visar hur du enkelt kan komma igång och skapa ett färgrikt och personligt mandala som en inspirerande  symbol för ditt inre. Genom guidade meditationer kontaktar vi den kreativa källan inom oss. Mandalamålning kan göras enbart för glädjen och tillfredsställelsen i att med färg och form skapa ett vackert och harmoniskt konstverk. Det kan också vara ett redskap för djupt helande, ett sätt att komma närmare vårt eget unika centrum. Vi skapar tillsammans en cirkel där vi ges utrymme att dela tankar, känslor och reflektioner som dyker upp under målandet.  Kursen är öppen för alla, med eller utan erfarenhet av målning.

                   


Några intryck från kursdeltagare:


Stort, varmt och innerligt tack till er för en underbar målarhelg!!! Ni är fantastiskt bra på att ha sådana här kurser!!! Ni kompletterar varandra så fint och Erik, va´enormt bra du leder meditationer och det du säger i anslutning till dem samt före, efter och under rundorna. 

Maria Norell


Tack för en underbar helg i Vadstena ! Allt var verkligen 10 poäng ! Lokalen, miljön, maten, NI, övriga deltagare, kursen.

Jag är helt kär i min mandala, tycker den blir vackrare och vackrare ju mer jag ser på den! 

Anna-Karin Johansson


Vill bara än en gång tacka för en helt underbar helg...är inte helt lätt att finna orden när man sitter efteråt och reflekterar med alla härliga människor men VET att jag har njutit av varenda sekund...av arbetet med själva målningen..den fantastiska process som bara tillåts äga rum om man släpper taget lite...och naturligtvis av eran smittande glädje... ni fick oss verkligen att känna att ni var glada att just VI var där...det är fantastiskt bra jobbat...sen att ni skulle behövt klona er på slutet det är ju så det blir...vi var ju ivriga som femåringar...och det var helt superhärligt...Sen är jag väldigt glad att jag fått möta dessa olika människor från alla delar av landet...vilket gäng!!! 

Anneli Bäckman


Tack ska ni ha för en trevlig, rolig, givande och generös målarhelg. Det var så härligt att få uppleva processen med att måla mandala och det gav så mycket mer än jag förväntat mig. En trevlig stämning med glada och inspirerande deltagare och förståss kursledare förhöjde det hela. Nu strålar guld-mandalan i vardagsrummet. Bladguldet har en otrolig lyskraft. Lite senare och mer mörkt, börjar i stället glitterguldet att gnistra. Och på den andra blinkar de små "diamanterna" glatt i ring. Jag är så nöjd och uppfylld av skaparglädjen.

Lena Neupane


Tack för den mycket givande kursen i somras utanför Falun! Jag fick så mycket lugn och ro och även mycket känslor som svallade under detta underbara kurstillfälle. Det skapades så många undersköna tavlor under kursen och jag har målat mera efter kursen. Det är

så skönt att få skapa i färg och även att piffa till tavlorna på slutet är jätteroligt.

Jag har fått så mycket positiv energi av er, kursdeltagarna och av själva målandet. Det känns verkligen som vi får kontakt med högre krafter när vi samlas och målar i grupp. Jag uppskattar verkligen att få meditera under kurserna.

Pia Johansson


Jag har flera gånger mediterat till min mandala, den ger både ro och kraft till förändring. Precis det jag önskar.

Karin Arvidsson


Jag blir alltid så glad när jag kommer till en kurs där pedagogiken passar mig perfekt. Och det gör den när jag får den nödvändiga informationen för att kunna sätta igång att arbeta själv, och sedan har tillfälle att fråga och få personlig vägledning när jag behöver det för att komma vidare. Precis så upplevde jag undervisningen under mandalamålningskursen!

Så var det väldigt inspirerande att arbeta tillsammans i en meditativ och harmonisk atmosfär, där alla var fokuserade på sin egen skapande process, men i en känsla av gemenskap. Jag upplever en speciell glädje när jag är tillsammans med människor på det sättet.

Inger Stål


:-) Tack för en helt underbar kurs....helt oförglömlig...och helt underbar! Tänk att jag gjorde en så vacker tavla, fattar inte riktigt hur det gick till?

Anna Berg


Vill bara tacka för en fantastisk helg med nya insikter,  intryck och härliga människor.Nya intryck och ideer blir det i min konst.

Lena Hecksher


Vilken kreativitet och vilka fantastiska målningar vi skapat!

Maya Simson


Tusen tack för att ni öppnat mina ögon för mandalans värld! en helt ny värld att upptäcka.

Jag är fortfarande lika förtjust i min mandala och tror att jag funnit platsen den skall få vara på.

Ingmarie Borg


Jag vill tacka er båda för en underbar kurs i Kalmar i helgen. Det har verkligen varit fantastiska dagar med härliga människor och så mycket sprudlande kreativitet! Jag tycker att ni var underbara kursledare och jag är glad över att få ha träffat er. Jag har blivit inspirerad att fortsätta med mandalamålning på mer än ett sätt. Just idag har jag skaffat en del material och böcker för att gå vidare med.

Ann-Charlotte Magnusson


Hej Erik och Ann-Marie!!Tack för en mycket fin helg.

Så här är det:Jag är stolt över min Mandala. Den gör mig glad. Den har fått en framträdande plats i sovrummet. Den finns hos mig på jobbet. Den förändras mellan varje gång jag tittar på den. Den förändras under tiden jag tittar på den.

Den lever. Den är obändig. Den heter "Livsljusets mäktiga kraft", "The powerful force of lifelight".Den har hittat sin egen musik: Vangelis 1492 Conquest of paradise

Tack!!! Med ljus och värme,

Conny Petersson


What a lot of

beautiful mandalas we created together - seems almost unbelievable for just

three days' work...

Isa Hesse


I had a wonderful mandala experience and the great pleasure of meeting all of you.  I truly came home with a feeling of serenity and joy and knowing I have made new friends.

Wanda Majourau